Stadwandeling Leiden

Stadwandeling Leiden
Er zijn verschillende stadswandelingen die je kunt maken in Leiden, Nederland.

Stadswandeling
Hier zijn enkele voorbeelden van stadswandelingen:
-Historische wandeling: Deze wandeling neemt je mee door het historische centrum van Leiden en laat je de belangrijkste bezienswaardigheden en architectuur zien, zoals de Pieterskerk, de Burcht en het Stadhuis.
-Rembrandt wandeling: Deze wandeling brengt je naar de plekken in Leiden waar de beroemde schilder Rembrandt van Rijn heeft gewoond en gewerkt. Je ziet onder andere zijn geboortehuis, de Latijnse School waar hij studeerde en de Pieterskerk waar hij gedoopt werd.
-Hofjes wandeling: Leiden staat bekend om zijn prachtige hofjes, kleine binnenplaatsen omringd door huizen waar arme ouderen vroeger woonden. Deze wandeling neemt je mee langs een aantal van de mooiste en meest bijzondere hofjes van Leiden.
-Universiteitswandeling: Leiden heeft de oudste universiteit van Nederland en een rijke academische geschiedenis. Tijdens deze wandeling zie je de belangrijkste gebouwen van de universiteit, zoals het Academiegebouw en het Hortus botanicus.
-Kunstwandeling: Leiden heeft een levendige kunstscène met vele galeries en musea. Tijdens deze wandeling zie je de belangrijkste kunstwerken en locaties, zoals Museum De Lakenhal en de beeldentuin van de Universiteit.

Let op: sommige van deze stadswandelingen zijn mogelijk alleen beschikbaar in het seizoen of met een gids.

Geschiedenis boeken