Stadwandeling Delft

Stadwandeling Delft

Delft is een prachtige stad met een rijke geschiedenis en vele bezienswaardigheden. Er zijn verschillende stadswandelingen die je kunt maken om deze stad beter te leren kennen.

Stadswandeling
Hier zijn enkele suggesties:

  1. Historische stadswandeling: Deze wandeling neemt je mee door het oude centrum van Delft, waar je kunt genieten van de vele historische gebouwen en monumenten. Je ziet onder andere het stadhuis, de Oude Kerk en de Nieuwe Kerk.
  2. Verborgen schatten wandeling: Deze wandeling gaat door de minder bekende delen van Delft, waar je verrassende plekjes kunt ontdekken. Je bezoekt onder andere de prachtige binnentuin van het Prinsenhof, de oude molen De Roos en het Agnetapark.
  3. Delfts blauw wandeling: Delfts blauw is een bekende keramiekstijl die hier in Delft is ontstaan. Tijdens deze wandeling bezoek je verschillende plekken waar je deze stijl terugziet. Zo kun je bijvoorbeeld een bezoek brengen aan de Koninklijke Porceleyne Fles, een van de laatste overgebleven Delftse aardewerkfabrieken.
  4. Culinaire wandeling: Tijdens deze wandeling leer je niet alleen de stad kennen, maar ook de culinaire hoogtepunten. Je proeft onder andere de bekende Delftse marsepein, en bezoekt verschillende speciaalzaken en restaurants.

Of je nu op zoek bent naar geschiedenis, cultuur, of culinaire hoogstandjes, er is altijd een stadswandeling die bij jou past in het prachtige Delft.

Geschiedenis boeken